Přírodní sladidla dodávají živiny a posilují zdraví. Nahrazení stravy zdravými sladidly, včetně javorového sirupu, medu nebo melasy, může zvýšit příjem antioxidantů a přináší i další výhody oproti zpracovanému cukru.
Ano…
Přírodní sladidla dodávají živiny a posilují zdraví. Nahrazení stravy zdravými sladidly, včetně javorového sirupu, medu nebo melasy, může zvýšit příjem antioxidantů a přináší i další výhody oproti zpracovanému cukru.
Ano i ne. Cukr je sacharóza (kombinace přírodních cukrů glukózy a fruktózy) extrahovaná z přírodních zdrojů jako je cukrová řepa, cukrová třtina a kukuřice. Ovšem rafinovaný bílý nebo hnědý cukr, který každodenně konzumujeme, je zpracován chemikáliemi. V tomto případě už tedy nejde o přírodní sladidlo. Přírodní sladidla jsou jen cukry, které nebyly chemicky rafinovány a nebyly zbaveny svých nutričních hodnot. Z tohoto důvodu vyhledává mnoho lidí raději zdravější a přírodnější alternativy sladidel.
Med: Kromě obsahu vitamínů a minerálů disponuje silnými antibakteriálními a antioxidačními vlastnostmi. Díky tomu je med klíčovým nástrojem proti zánětům, cukrovce, kardiovaskulárním chorobám nebo rakovině.
Datle: Obsahují hořčík, vitamín B6, měď, železo, draslík a mangan. Pomáhají metabolizovat tuky, bílkoviny a sacharidy.
Stévie: Populární nízkokalorické sladidlo extrahované z listů rostliny stévie cukrová. Pěstuje se po staletí pro svou sladkost a léčivé účely.
Kokosový cukr: Přírodní cukr vyrobený z mízy kokosové palmy – sladké cirkulující tekutiny kokosové rostliny. Obsahuje minerály, železo, draslík a vápník spolu s některými mastnými kyselinami jako antioxidanty a polyfenoly. Je oblíbenou volbou také díky nízkému množství sacharidů.
Javorový sirup: Pochází ze Severní Ameriky a jde o jednu z nejlepších náhražek cukru. Je vynikajícím zdrojem manganu a také obsahuje draslík, vápník a zinek. Toto přírodní sladidlo je také bohaté na antioxidanty.
Agávový sirup: Má podobnou konzistenci jako med, se stejným počtem kalorií a mírně nižším obsahem sacharidů. Obsahuje vysoký podíl fruktózy – ovocného cukru, má tedy nízký glykemický index. Cukr se tím pádem vstřebává do krve pomaleji a je vhodný pro diabetiky.
Třtinová melasa: Sirup, který vzniká vařením cukrové třtiny. Má antioxidační vlastnosti a dobrý obsah živin. Je zdrojem selenu, železa, mědi i vápníku, čímž napomáhá udržovat zdravé kosti. Obsažený draslík podporuje zdravý krevní tlak a pomáhá udržovat zdraví srdce.
Uživatelé hodnotí nejlépe řady 4Slim a Health Link. Nejlépe hodnoceným produktem je 4Slim Čekankový sirup Originál 350 g.
Produkty z kategorie Přírodní sladidla jsme pro vás seřadili od nejlépe hodnocených. Zboží z kategorie Přírodní sladidla jsme pro vás poskládali od nejlevnějších po nejdražší. Ty nejprodávanějších kousky v kategorii Přírodní sladidla najdete mezi prvními.