BIO Špaldová mouka celozrnná hladká obsahuje jemně namletá zrna špaldy včetně jejich obalů, a díky tomu je zdrojem prospěšné vlákniny. Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Přestože byla často nahrazována šlechtěnou pšenicí, v posledních letech začala její popularita opět narůstat. Mouka z ní vyrobená se může pochlubit unikátní lehce oříškovou chutí a vůní. Velkou výhodou je, že si zachovává vysoký podíl důležitých živin. Proto ji vyhledávají především lidé, kteří se zajímají o zdravý životní styl a dbají na dostatečný příjem vitamínů a minerálních látek.
V kuchyni ji využijete při sladkém i slaném pečení. Skvěle se hodí do těsta na palačinky, koláče či sušenky. Využít se dá ovšem také při přípravě domácího chleba a dalších druhů slaného pečiva. Můžete s ní nahradit bílou mouku, a získat tak zdravější alternativu knedlíků nebo těstovin nebo. Je v BIO kvalitě a díky čistě rostlinnému původu se dá použít také při přípravě veganských pokrmů.
Výhody produktu:
- Vyrábí se mletím celých zrn špaldy
- Má vysoký obsah vlákniny
- Je v BIO kvalitě
- Ideální do lívanců, palačinek nebo sladkého pečivo
- Hodí se na přípravu domácího chleba a dalšího pečiva
- Je vhodná pro vegany
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty | 100 g | *RI |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1470 kJ / 348 kcal | 17,5 % |
Tuky | 3,12 g | 4,5 % |
z toho nasycené | 0,45 g | 2,3 % |
Sacharidy | 71,39 g | 27,5 % |
z toho cukry | 0,89 g | 1 % |
Vláknina | 9,19 g | |
Bílkoviny | 13,15 g | 26,3 % |
Sůl | 0,01 g | 0,2 % |
Upozornění
Uchovávejte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny ve složení tučně.
Složení
BIO špaldová celozrnná mouka hladká.
Zkuste také další výrobky značky VanaVita, které naleznete v kategoriích Potraviny, Potraviny, nápoje a Mouky. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Mouky.