Vitamin E má významnou úlohu v organizmu. Stabilizuje některé hormony a enzymy. Zabraňuje vzniku toxických oxidačních produktů a vzniku volných kyslíkových radikálů, které působí škodlivě na organizmus.
Chrání buňky před volnými radikály, oxidačním stresem a zároveň pomáhá zpomalovat stárnutí buněk. Nedostatek vitamínu E snižuje obranyschopnost.
K nedostatku vitamínu E v těle může dojít, pokud se rozhodnete omezit ve své stravě tuky. Bez nich se totiž vitamín E nevstřebá. Jinak, jíte-li vyváženě, nemusíte se nedostatku tohoto vitamínu příliš obávat. Na pozoru by se měli být osoby, které trpí chronickým onemocněním narušujícím vstřebávání tuku ve střevech a předčasně narozené děti.
Nejlepším přírodním zdrojem vitamínu E jsou rostlinné oleje (resp. potraviny s velkým množství nenasycených mastných kyselin). Dále pak různé oříšky a semínka.
Dobře se užívá, snadno se polyká.
Používám opakovaně, mohu doporučit
Super
Bez problémů
Přípravek je obvykle dobře snášen, pokud je dodržováno doporučené dávkování. Při užívání vysokých dávek (1 g denně) se mohou vyskytnout zažívací potíže v podobě bolení břicha a průjmů, pocitu únavy a slabosti. Někdy dochází k poruchám cévní propustnosti a k zánětu žil. Při případném výskytu jakýchkoliv neobvyklých reakcí se poraďte se svým lékařem.
Vitamin E má významnou úlohu v organizmu. Je zapojen do oxidoredukčních pochodů v rámci metabolizmu základních složek buňky a stabilizuje některé hormony a enzymy. Zabraňuje vzniku toxických oxidačních produktů a vzniku volných kyslíkových radikálů, které působí škodlivě na organizmus.