Patříte mezi ty, kteří mají nejraději pravé klasické italské espresso? Přesně takové si dokážete udělat díky moka konvičce, kterou vynalezl Ital Alfonso Bialetti ještě v roce 1933 a těší se oblibě dodnes. Tyto konvičky se vyznačují jednoduchým …
Patříte mezi ty, kteří mají nejraději pravé klasické italské espresso? Přesně takové si dokážete udělat díky moka konvičce, kterou vynalezl Ital Alfonso Bialetti ještě v roce 1933 a těší se oblibě dodnes. Tyto konvičky se vyznačují jednoduchým používáním a stylovým designem. K dispozici jsou pro elektrický sporák, plynový sporák, na indukční desku či dokonce i elektrické, takže si můžete vybrat ze široké nabídky. Vyrobené jsou většinu z hliníku a nebo z nerezavějící oceli. Samotná konvička se skládá ze tří částí - do spodní části napustíte vodu, do prostřední kvalitní, ideálně čerstvě umletou kávu a ve vrchní části vzniká nápoj. Dostupné jsou v různých velikostech podle toho, kolik šálků kávy plánujete najednou připravovat.
Samotná příprava kávy v moka konvičce je zcela jednoduchá: Do spodní části konvičky nalijete horkou vodu až po přetlakový ventil, střední část, která slouží jako zásobník kávy, naplníte jemně namletou kávou, připevníte horní část a konvičku už jen následně položíte na sporák, v případě elektrické zapojíte do zásuvky. Počkáte, dokud začne káva přetékat do horní části a po skončení extrakce si už jen vychutnáte klasické espresso v pohodlí domova.