Lyofilizované ovoce je ovoce sušené mrazem. Tímto zpracováním si ho můžete vychutnávat déle, přesto si stále zachovává maximum svých vitamínů a minerálů, které z něj dělají ideální doplněk zdravé svačiny. Ovoci zůstává i svěží barva, navíc je křupavé a lehké.
Lyofilizované ovoce je ovoce sušené mrazem. Tímto zpracováním si ho můžete vychutnávat déle, přesto si stále zachovává maximum svých vitamínů a minerálů, které z něj dělají ideální doplněk zdravé svačiny. Ovoci zůstává i svěží barva, navíc je křupavé a lehké.
Proces lyofilizace odstraňuje vodu z ovoce pomocí nízkých teplot a tlaku. Nejdříve se pomalu zmrazí až na -100 °C. To je nejdůležitější část procesu, která zabraňuje poškození buněk a tedy ztrátě výživných látek. Poté se začne postupně zvyšovat teplota, ale snižovat tlak. Tím dochází k tzv. sublimaci – voda se přemění z ledu rovnou na páru. Takto se ovoce suší několik hodin až dní, čímž ztratí až 95 % vody. Pokud na ovoci stále zbývají molekuly vody, projde ještě jedním sušením.
V případě, že jste si nezvolili v této kategorii žádný výrobek, zkuste se podívat také na kategorie Banány. Zákazníci si oblíbili řady Natu. Nejlépe hodnoceným výrobkem je Natu Lyofilizované ostružiny 30 g.
Nenašli jste, co jste hledali?
Pošlete nám tip na produkt a my ho zkusíme zařadit do nabídky.
Doporučit produktPotřebujete poradit?
Napište nám a rádi vám pomůžeme s výběrem a vyhledáváním vhodného produktu.
Produkty z kategorie Lyofilizované ovoce jsme pro vás seřadili od nejlépe hodnocených. Zboží z kategorie Lyofilizované ovoce jsme pro vás poskládali od nejlevnějších po nejdražší. V kategorii Lyofilizované ovoce najdete zboží poskládané od nejkvalitnějších kousků.