![Ghí, přepuštěné máslo, vyrobeno z českého mléka, vysoká zápalnost, ořechová chuť](https://pilulkacz.vshcdn.net/zoh4eiLi/IMG/86400/eVV7I6TS3J-6iLMG734wN6R30sY7gsTJAIHeCvOI_Zw/aHR0cHM6Ly9waWx1bGthLnMzLWNlbnRyYWwudnNob3N0aW5nLmNsb3VkL3BpbHVsa2EtY3ovZmlsZXMvaW1hZ2VzLzIwMjAtMDQvNDdkOTJiMjk0ZmQ4YmQzNzBiOGM5NDg2MmFiMjQyNGQuanBn.jpg)
Ghí neboli přepuštěné máslo
Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Tento tuk se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo.
Cenné vlastnosti Ghí
![Ghí, přepuštěné máslo, vyrobeno z českého mléka, vysoká zápalnost, ořechová chuť, Nežlukne](https://pilulkacz.vshcdn.net/zoh4eiLi/IMG/86400/dX5hl0Fepk3STZN0w9T8hWem8fwc2eN4lBLdAHPRu0w/aHR0cHM6Ly9waWx1bGthLnMzLWNlbnRyYWwudnNob3N0aW5nLmNsb3VkL3BpbHVsa2EtY3ovZmlsZXMvaW1hZ2VzLzIwMjAtMDQvMzZjY2ViNjczYTY5YTYyOWYzMGU4OGJjYzNiYzMwMGYucG5n.png)
Nežlukne
Díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců.
![Ghí, přepuštěné máslo, vyrobeno z českého mléka, ořechová chuť, Vysoký bod zápalnosti](https://pilulkacz.vshcdn.net/zoh4eiLi/IMG/86400/GtTNUW_LfqjSJHKj-8uTVPWNMb8Pkf9_b2HvQ__xxUg/aHR0cHM6Ly9waWx1bGthLnMzLWNlbnRyYWwudnNob3N0aW5nLmNsb3VkL3BpbHVsa2EtY3ovZmlsZXMvaW1hZ2VzLzIwMjAtMDQvNGE5MGNjNTA1MmZhNzQ3NDY3NDJiNWQ2N2E1MzcyNWQucG5n.png)
Vysoký bod zápalnosti
Jeho velmi vysoký bod zápalnosti se pohybuje okolo 240 °C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi.
![Ghí, přepuštěné máslo, vyrobeno z českého mléka, ořechová chuť, Vysoký bod zápalnosti, Neobsahuje laktózu a kasein](https://pilulkacz.vshcdn.net/zoh4eiLi/IMG/86400/NtzOZFRvFtP0qjz1YAAUKmM4Yzt07sPBVB8MVqAnzbY/aHR0cHM6Ly9waWx1bGthLnMzLWNlbnRyYWwudnNob3N0aW5nLmNsb3VkL3BpbHVsa2EtY3ovZmlsZXMvaW1hZ2VzLzIwMjAtMDQvYTMzOTVjOTIzMDgwYzc0ZWI5OTY4ODJmNjZjNmY0NWEucG5n.png)
Neobsahuje laktózu a kasein
Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein.
![Ghí, přepuštěné máslo, vyrobeno z českého mléka, ořechová chuť, Vysoký bod zápalnosti, Opravdu čistý tuk](https://pilulkacz.vshcdn.net/zoh4eiLi/IMG/86400/x12kLe5mllb_gi63xwdEeZCVleSJ7EInZEomZvGabDQ/aHR0cHM6Ly9waWx1bGthLnMzLWNlbnRyYWwudnNob3N0aW5nLmNsb3VkL3BpbHVsa2EtY3ovZmlsZXMvaW1hZ2VzLzIwMjAtMDQvMWI1ZjM5NjZkYmNkNWU1MWIxYWYzNmY5N2M1ZmFlZjcucG5n.png)
Opravdu čistý tuk
Díky své přípravě je výsledným produktem opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem.
Jak Ghí používat?
Ghí můžete použít pro teplou i studenou kuchyni. Díky vysokému bodu zápalnosti je skvělé na smažení a pečení, jelikož nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin. Ghí můžete použít kdekoliv, kde byste použili rostlinný tuk. Je výborné na dušení, vaření, ale i na pečení a do sladkých pokrmů.
![Ghi, prepustene maslo, Walfberry, vysoký bod zápalnosti, ořechová chuť, bez laktozy a kaseinu, na pečení, smažení, do sladkých pokrmů](https://pilulkacz.vshcdn.net/zoh4eiLi/IMG/86400/rwndzd0pUhy2bQUGCWgn8elcEgeiE11KpydYtZVXjEg/aHR0cHM6Ly9waWx1bGthLnMzLWNlbnRyYWwudnNob3N0aW5nLmNsb3VkL3BpbHVsa2EtY3ovZmlsZXMvaW1hZ2VzLzIwMjAtMDQvZDA5ZjgyODFhNTQyMWQ4MWFlYjYwZjMyYjNlZjIxMTYuanBn.jpg)
![Ghi, prepustene maslo, Walfberry, vysoký bod zápalnosti, ořechová chuť, bez laktozy a kaseinu, na pečení, smažení, do sladkých pokrmů, Vyrobeno podle starodávného ajurvédského receptu](https://pilulkacz.vshcdn.net/zoh4eiLi/IMG/86400/K7fGzrC0BAr4oYIH-VxQbDEvp6cLEoFCSlTr5pAYDe4/aHR0cHM6Ly9waWx1bGthLnMzLWNlbnRyYWwudnNob3N0aW5nLmNsb3VkL3BpbHVsa2EtY3ovZmlsZXMvaW1hZ2VzLzIwMjAtMDQvODRjZjc3NmY2MzA5ZTVkYjIxMjI0NzJjNjY5MzQxMzkucG5n.png)
Vyrobeno podle starodávného ajurvédského receptu
Wolfberry Ghí je vyrobeno podle starodávného ajurvédského receptu. V historii je ghí úzce spojeno s ajurvédou, starou indickou medicínou, kde bylo považováno za elixír života.
Nutriční hodnoty (ve 100g)
Energie | 882 kcal / 3693 kJ |
Tuky | 99.0 g |
- nasycené mastné kyseliny | 65.0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
– z toho cukry | 0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20 °C můžete ghí skladovat i mimo lednici.
Vyzkoušejte také ostatní produkty značky Wolfberry, které uvidíte v kategoriích Bezlepkové potraviny, Potraviny a Potraviny, nápoje. Výrobek ohodnotilo 6 zákazníků a 100 % by ho doporučilo. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Oleje a octy.
EAN | 8594158032119 |
Značka | Wolfberry |
Velikost balení | 1000 ml |
Forma | Tělové máslo |
Pro | Pro dospělé |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky Bez přidaného cukru Bez laktózy Bez barviv Přírodní |
Země původu | Česká republika |
Alergeny | Bez laktózy Bez mléka Bez lepku |
Originální název | Ghí 1000 ml Wolfberry |
Dodavatel na trh | WOLFBERRY - JAN VEJDOVSKÝ, Bohunická 5, Brno, 61900, Česká republika |