Čokoláda - 90 % - nejkvalitnější produkty (0 produktů)

I mlsat můžete zdravě! Věděli jste, že pravá čokoláda v menších pravidelných dávkách má blahodárné účinky na lidský organismus? Čokoláda patří mezi nejpopulárnější potraviny na světě. A že se není čemu divit, její lahodná chuť doslova uspokojuje naše chuťové buňky.

Zobrazit více

I mlsat můžete zdravě! Věděli jste, že pravá čokoláda v menších pravidelných dávkách má blahodárné účinky na lidský organismus? Čokoláda patří mezi nejpopulárnější potraviny na světě. A že se není čemu divit, její lahodná chuť doslova uspokojuje naše chuťové buňky.

Složení čokolády

Na výrobu čokolády jsou potřeba kvašená, pražená a mletá zrna tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Čokoláda je v mnoha krajinách definována jako kakao, jinými slovy sušina kakaových zrn. Kakaové máslo je definováno jako tuková složka a čokoláda je jejich kombinací. Produkt je oslazený cukrem a jinými složkami a je zpracovaný do čokoládových tabulek, nebo do nápoje, známého jako „kakao“ nebo „horká čokoláda“.

Typy čokolády

Na trhu je široká nabídka různých čokolád, které se liší příchutěmi, množstvím obsahu kakaa, tvarem a velikostí.

Hořká čokoláda – Obsahuje minimálně 35 % kakaové sušiny. Je bohatým zdrojem antioxidantů, jako jsou například polyfenoly, flavanoly, catechiny a jiné. Chrání cévy před oxidativním stresem, v dlouhodobém horizontu tak pomáhá předcházet vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

Mléčná čokoláda – Do mléčné čokolády se přidává kondenzované nebo sušené mléko. Podle evropských norem musí obsahovat minimálne 25 % kakaové sušiny.

Bílá čokoláda – Neobsahuje pevné kakaové složky, jedná se o cukrářský výrobek založený na kakaovém másle.

Ledová čokoláda – Obsahuje nerafinovaný kokosový tuk, který se v ústech rozpouští již při teplotě 20–23 °C a způsobuje tak chladivý efekt.

Neslazená čokoláda - Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření.

Couverture – Čokolády, které obsahují mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Tento druh čokolády používají především profesionální cukráři.

Bublinková čokoláda – Čokoláda, při jejíž výrobě se do čokoládové směsi vhání vzduch a chlazení se uskutečňuje v prostředí se sníženým tlakem.

Rubínová čokoláda – Čokoláda vyráběná z rubínových kakaových bobů. Má tmavě růžovou barvu a nasládlou a nakyslou chuť připomínající lesní ovoce.

Díky čokoládě budete šťastnější

Látky obsažené v čokoládě totiž vyvolávají sekreci endorfinů v mozku. Ale dejte si pozor, abyste se na ní nestali závislí. Závislost na čokoládě sice není vědecký podložená, ale opravdu existuje. Vyberte si z naší široké nabídky produktů. Nabízíme čokoládové dobroty i pro diabetiky, slazené stévií nebo jinými přírodními sladidly. Mléčná, bílá, hořká, čokoláda s různými příchutěmi i čokoládové bonbóny, to vše si u nás objednáte na jednom místě.

Pokud jste si nezvolili žádný výrobek, zkuste se podívat také na kategorie Bílá čokoláda, Hořká čokoláda a Mléčná čokoláda. Uživatelé nejlépe hodnotí řady HealthyCO. Nejlépe hodnoceným produktem je HealthyCO Čokoláda bez cukru oříšková 100 g.

Vymazat všechny filtry

Nenašli jste, co jste hledali?

Pošlete nám tip na produkt a my ho zkusíme zařadit do nabídky.

Doporučit produkt
Nenašli jste, co jste hledali?

Potřebujete poradit?

Napište nám a rádi vám pomůžeme s výběrem a vyhledáváním vhodného produktu.

Potřebujete poradit?

Produkty z kategorie Čokoláda jsme pro vás seřadili od nejlépe hodnocených. Zboží z kategorie Čokoláda jsme pro vás poskládali od nejlevnějších po nejdražší. V kategorii Čokoláda najdete zboží poskládané od nejkvalitnějších kousků.