BIO Mandlová mouka je bezlepková alternativa klasické pšeničné mouky. Díky tomu ji mohou konzumovat celiaci a další jedinci, kteří se vyhýbají lepku. Obsahuje pouze namletá loupaná jádra blanšírovaných mandlí. Je 100% rostlinná, a mohou ji tak při vaření využívat i vegani.
Pokrmy obohatí nejen o lahodnou mandlovou chuť a vůni, ale dodá jim také zdravé tuky a další prospěšné látky. Má vysoký obsah vlákniny, která je nezbytná pro správné trávení. Také je zdrojem bílkovin, jenž jsou důležité pro ochranu a růst svalové hmoty. Navíc má nízký podíl cukru, což ocení příznivci low carb, keto a dalších diet s omezením sacharidů.
BIO Mandlová mouka má v kuchyni všetranné využití. Je ideální na pečení oblíbených makronek nebo přípravu marcipánu. Také s ní můžete částečně nahradit klasickou mouku, a zpestřit tak své oblíbené sušenky, palačinky nebo koláče. Přidat se dá ovšem i do těsta na domácí chléb či jiné slané pečivo.
BIO Mandlová mouka a její výhody:
- Je vyrobena z loupaných blanšírovaných mandlí
- Má vysoký podíl vlákniny
- Obsahuje 21 g bílkovin ve 100 g
- Má nízký podíl cukru
- Je ideální na makronky, marcipán a mandlové mléko
- Hodí se na přípravu domácího pečiva
- Neobsahuje lepek
- Je vhodná pro vegany
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty | 100 g | *RI |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2494 kJ/ 596 kcal | 29,7 % |
Tuky | 50 g | 71,4 % |
z toho nasycené | 4 g | 20 % |
Sacharidy | 9 g | 3,5 % |
z toho cukry | 4 g | 4,4 % |
Vláknina | 13 g | - |
Bílkoviny | 21 g | 42 % |
Sůl | < 0,01 g | <0,1 % |
Upozornění
Uchovávejte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji a sezamu.
Složení
BIO mouka z loupaných blanšírovaných sladkých mandlí .
Vyzkoušejte také další výrobky značky VanaVita, které jsou v kategoriích Bezlepkové potraviny, Potraviny, nápoje a Bezlepkové mouky. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Bezlepkové mouky.