Natu Himalájská růžová sůl jemná 500 g

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní …

Zobrazit více

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a je snadno stravitelná. Růžovou barvu jí dodávají stopová množství iontů železa.

Tento produkt není momentálně dostupný.
Přírodní Přírodní
Veganské Veganské
Česká značka Česká značka
Bez lepku Bez lepku
Bez laktózy Bez laktózy
5
Zákazník doporučuje

100% zákazníků doporučuje

Hodnotili 2 zákazníci
Napsat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Spokojenost se složením
100%
Skvěle chutná
100%
Výhodné balení
100%

Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter. Během celého procesu zpracování se tak himálajská sůl nepotká s žádnou chemií na rozdíl od běžné stolní soli, která je rafinovaná, případně obohacena o další složky (například jód).

Unikátnost himalájské soli spočívá zejména v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů.

Využití

Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli a je vhodná pro teplou i studenou kuchyni.

Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí?

Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní.

Země původu: Pákistán

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Vláknina 0 g
Sůl 100 g

Složení

Jedlá sůl, obsah NaCl min. 98%

Zkuste také další produkty značky Natu, které uvidíte v kategoriích Potraviny, Koření a dochucovadla a Potraviny, nápoje. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Koření a dochucovadla.

EAN8595653803785
ZnačkaNatu
Vlastnosti  Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky  Bez přidaného cukru  Bez laktózy  Přírodní  Vegan
Země původu  Pákistán
Velikost balení500 g
Barva  Růžová
Alergeny  Bez laktózy  Bez mléka  Bez vajec
Originální názevNATU Himalájská ružová sul jemná 500 g
Dodavatel na trhNatu s.r.o.