I když se jedná o recept našich babiček a v dobách kdy nebyly ledničky bylo přepuštěné máslo i hojně využíváno. Jeho většímu návratu na náš stůl v dnešní době, pomohl až poznatek ajurvedy což je tradiční indický léčebný systém, který považuje Ghí za zásadní potravinu pro zdraví. V ajurvedě se přepuštěné máslo - Ghí hojně používá. Podporuje totiž trávení, upravuje hladinu lipidů a cholesterolu, napomáhá detoxikaci a má hojivé účinky. Někteří tvrdí, že i omlazuje. Jedná se o superpotravinu která obsahuje antioxidanty. Obsahuje vitamíny A,D,E,K. Používá se jako běžné máslo, ale má výraznější oříškovou chut a je lehce nasládlé. Příprava přepuštěného másla je velmi zdlouhavá a trvá i více než 6 až 7 hodin intenzivní práce, kdy nemůžete opustit "plotnu" a musíte být neustále máslu nablízku. K výrobě používáme české certifikované máslo od farmářů. Máslo je té nejvyšší kvality.
Složení: Bio máslo Ghí Přepuštěné máslo z ekologického zemědělství. Tuk min. 99 %.
Obsah: 250g
Použití: Přepuštěné máslo Ghí je vhodné k smažení, pečení a dušení. Nepřepaluje se. Je vhodné jak do sladké tak i slané kuchyně. Lze ho požívat v kuchyni každý den a všude tam, kde by jste jinak použili jiný tuk.
Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Laktózová intolerance.
EAN | 8594184670644 |
Vlastnosti | Bez laktózy |
Alergeny | Bez laktózy |
Originální název | Ghí přepuštěné máslo 250g BIO |
Dodavatel na trh | Living spoon |
Země původu |